» مشاوره رایگان کنکور » نحوه مطالعه در ایام نوروز
مشاوره رایگان کنکور - بهترین روش مطالعه

نحوه مطالعه در ایام نوروز

فروردین 1, 1398 150438

با سلام خدمت تمامی کاربران کنکور آی کیو امروز برای شما چگونگی و نحوه مطالعه در دوران طلایی نوروز رو آماده کرده ایم که در ادامه میتوانید مشاهده کنید.

نحوه مطالعه در ایام نوروز

ایام عید یکی از دوره‌های بسیار مهم در طول سال تحصیلی کنکور می‌باشد. تعطیلات تابستان و ایام امتحانات دی ماه از دوره‌های مهمی بودند که پشت سر گذاشتیم. تفاوت این دوره‌ها با سایر روزها در این است که دانش‌آموزان در این ایام به مدرسه نمی‌روند یعنی مطالب جدیدی آموزش داده نمی‌شود. از طرفی، آزمون‌های هم که در این دوره‌های خاص گرفته می‌شود، بیش‌تر جنبه‌ی مرور و دوره‌ی آزمون‌های برگزار شده‌ی قبلی است که همین نکته، مهم‌ترین وجه مشترک دانش‌آموزان و فارغ التحصیلان است. لذا ضرورتی ندارد که تفاوت‌هایی زیادی بین برنامه‌های این دو گروه قائل شویم.


چند نکته لازم است که جهت استفاده بهینه از ایام نوروزی متذکر شویم. یادتان باشد در پیش گرفتن تجربه موفق دیگران و بومی کردن شرایط کاری آن‌ها، با توجه به شرایط فردی، می‌تواند موفقیت شما را صد چندان کند. بنابراین با دقت مطالب مقاله حاضر را مطالعه کرده و سپس در اولین فرصت، شروع به انجام برنامه‌ریزی کوتاه مدت مورد نظر خود کنید.

1- شاید اولین سؤالی که به ذهن می‌رسد، تعداد روزهایی است که می‌توان به دید و بازدید و مسافرت در این ایام عید پرداخت. توصیه می‌شود تا حد امکان بیش از 2 الی 3 روز را به این امر اختصاص ندهید. تا فرصت کافی برای مرور تمامی مباحث مورد نظر داشته باشید. این امر موجب می‌شود تا هم در آزمون پیش‌رو در فروردین ماه موفق‌تر عمل کنید و هم زمان مناسبی است تا به اشکالات علمی خود پی‌برده و آن‌ها را در فرصت باقی مانده بر طرف کنید.

2- با توجه به محدود بودن تعداد روزهایی که در ایام عید در اختیار داریم، نمی‌توان همه‌ی مباحث کنکوری را پوشش داد. اولویت نخست شما، همان برنامه‌ی آزمون 26 فروردین ماه (دروس سال سوم دبیرستان) باشد که حدود نیمی از مباحث کنکور را شامل می‌شود. یادتان باشد پرداختن به سایر مباحث غیر آزمون در صورتی مفید خواهد بود که شما تسلط کافی روی مباحث آزمون 26 فروردین ماه داشته باشید.

3- دقت کنید هر چقدر برنامه‌ی مطالعاتی شما با روند برنامه‌ی آزمون‌ها یکی باشد و از طرفی در برنامه‌ی خود تست زنی کافی و مرورهای به موقع هم داشته باشید، شک نکنید که جزو افرادی خواهید بود که در کنکور نسبت به نتایج فعلی کنکورهای آزمایشی، رتبه‌ی بهتری کسب خواهید کرد.

4- نگرانی اکثر دانش‌آموزان در ایام عید، سایر مباحث مانده‌ای است که فرصت مطالعه‌ی آن‌ها در این ایام نیست. ابتدا لازم است بدانید حتی رتبه‌های سه رقمی کنکور هم، ممکن است نتوانند تمامی مباحث درسی خود را تا آخر اردیبهشت به اتمام برسانند. از طرفی فرصت ارد‌یبهشت‌ماه برای مباحث مانده شما کم نبوده و در این ماه می‌توانید با خیال راحت به مطالعه‌ی آن مباحث بپردازید.

5- قبل از این‌که شروع به برنامه‌ریزی و پخش مباحث درسی در طول روزهای برنامه‌ی درسی خود کنید، ابتدا باید یک تحلیل و ارزیابی سریع از روند آزمون‌های گذشته خود داشته باشید و مباحث را با توجه به میزان تسلط خود به سطوح ضعیف، متوسط و قوی تقسیم‌بندی کنید و با توجه به سطح هر مبحث، استراتژی مطالعاتی مختص آن را پیاده کنید.

6- برای مباحث ضعیف‌تر، بهتر است که دوباره جزوه و کتاب درسی را به دقت مطالعه کرده و سپس تست‌زنی آن را انجام دهید. در مباحث متوسط، مرور سریع‌تر جزوه درسی و سپس پرداختن به تست‌های مرتبط توصیه می‌شود. مرور خلاصه‌ها و پرداختن به تست‌های غلط، نزده و مهم علامت زده شده در دفترچه آزمون‌ها و کتاب‌های تستی در رابطه با مباحث قوی، می‌تواند مفید‌تر باشد.

7- تکمیل خلاصه‌های درسی در این ایام، بعدها کمک بزرگی به شما در یک هفته مانده به کنکور خواهد کرد. دقت کنید که خلاصه‌ها با توجه به ماهیت هر درس و مبحثی، می‌تواند ساختار متفاوتی داشته باشد. به طور مثال می‌توان در دروس یا مباحثی که بیش‌تر مشکل دارید یا خیلی زود آنها را فراموش می‌کنید اقدام به این کار کنید و یا این‌که نوشتن تمامی فرمول‌های اصلی و فرعی یک مبحث در یک صفحه بهتر از نداشتن هیچ گونه خلاصه‌ای از آن است.

سوالات دانش آموزان از دوران طلائی نوروز

۱-    در دوران طلایی چگونه درس بخوانم؟ بهتر است بیش تر جزوه و درسنامه بخوانم یا به تمرین تستی بپردازم؟

با توجه به آغاز دوران طلایی و تابلوی آموزشی آن، مطابق با برنامه راهبردی دروس پیش ۱ و پایه را مطالعه کنید. اول درس نامه های کتاب های کمک آموزشی و یادداشت های خود را مطالعه کنید سپس به تمرین تست های نشان دار بپردازید. در مرحله بعد می توانید از تست های کتاب نوروز و کتاب زرد عمومی استفاده کنید. سعی کنید نقاط ضعف خود را با مطالعه ی مجدد و عمیق مطالب از کتاب درسی و … رفع کنید.

۲-    آیا بهتر نیست که در نیم سال دوم مدرسه را به صورت غیر حضوری ادامه دهم؟

خیر، به شما اصلا چنین توصیه ای نمی کنیم. به این خاطر که تجربه نشان داده است که اکثریت رتبه های برتر کنکور پیوستگی خوبی با مدرسه و کلاس داشته اند و از این فاکتور به عنوان یکی از عوامل اصلی موفقیت خود یاد کرده اند. برنامه شما باید هم مطابق با برنامه مدرسه باشد و هم مطابق با برنامه آزمون ها. حضور در کلاس درس همیشه بیش ترین بازده را داشته است.

۳-    آیا در دوران طلایی هم مطابق با برنامه آزمون پیش بروم؟ در نوروز درس های پایه مهم ترند یا پیش؟

آزمون های جامع کانون در عید به گونه ای است که موجب پوشش اکثر دروس خواهد شد با این حال اگر دانش آموز در درس هایی ضعف دارد، در عین حال که طبق برنامه پیش می رود آن ها را نیز مطالعه می کند.

ایجاد تعادل در خواندن درس های مختلف مطابق با برنامه راهبردی در ایام نوروز بیش از سایر مواقع توصیه می شود.

۴-    آیا می توانم در دوران طلایی فقط دروس عمومی بخوانم؟

خیر. تعادل بین دروس عمومی و اختصاصی مهم ترین رکن دوران طلایی است. ضمن این که همیشه باید دروس عمومی بین دروس اختصاصی و با نسبت ۳۰ به ۷۰ مطالعه شود. اما به مرور این نسبت می تواند به ۴۰ به ۶۰ تغییر کند. در این ایام توجه خاصی به درس های عربی و زبان داشته باشید و در این خصوص تمرین تست های کتاب زرد عمومی به صورت روزانه ۵۰ تست می تواند کمک موثری به رشد تراز شما داشته باشد.

۵-    ساعات مطالعه ام در حدود ۶ ساعت می باشد. احساس می کنم کم است.

اگر دانش آموز هستید، ۶ ساعت ایده آل است اما اگر فارغ التحصیل هستید، به کمک دفتر برنامه ریزی به تدریج ساعت مطالعه را افزایش دهید.

۶-    آیا شیمی و زیست را باید در دوران طلایی دقیق و کلمه به کلمه بخوانیم؟

برنامه راهبردی برای مرور زیست پایه به شما قدرت انتخاب داده است که بین زیست۱ یا زیست۲ یک درس را انتخاب و مرور نمایید. سعی کنید در نحوه مطالعه آن ۷۰ درصد مرور تستی و ۳۰ درصد مرور تشریحی را رعایت نمایید.

در درس شیمی زوج کتاب نیم سال اول خود را مطالعه نمایید زیرا در درس شیمی اهمیت تست زنی برای تسلط بر تمامی زیر موضوع ها بالاست.

۷-    در این دوران تاکید بر مطالعه پیش۱ است یا پیش۲؟

در دوران نوروز دقیقا مطابق برنامه راهبردی پیش ۲ را کنار گذاشته و فقط پیش ۱ و زوج کتاب نیمسال اول را مطالعه می کنیم. در حقیقت دوران طلایی تقریبا آخرین فرصت مطالعه پیش ۱ است و پس از اتمام آن در ۱۸ فروردین، تا انتهای سال فقط پیش۲  و پایه در برنامه راهبردی گنجانده شده است.

۸-    ساعت مناسب مطالعه در دوران نوروز چقدر است؟

ما افزایش ساعات مطالعه را در حین حفظ شادابی توصیه می کنیم. هرچه قدر می توانید مطالعه کنید. دوران نوروز فرصتی است عالی برای درس خواندن که دیگر به دست نخواهد آمد. در ضمن می توانید در ستون هدف گذاری تابلوی نوروزی برای این کار برنامه ریزی کنید.

۹-    برای از بین بردن استرس حین آزمون که مانع از تمرکز و حل کردن سوالات می شود، چه باید کرد؟

برای حل این مساله کافیست به کمک تابلوی آموزشی برای میزان پاسخ دهی در سر جلسه هدف گذاری کنید(روش چند تا از ۱۰ تا). این کار باعث می شود سر جلسه آزمون به میزانی مشخص و معقول از خود توقع داشته باشید و دچار نگرانی نشوید.

۱۰-آیا می توانم سوال ها و تست های جدید تمرین کنم ؟

اولویت با تمرین و مرور تست های علامت داریست که قبلا دیده اید؛ پس از آن به ترتیب تمرین تست های کنکور های اخیر و تست های تالیفی سودمند است.

۱۱-بیش تر وقتم را صرف درس هایی کنم که اصلا نخوانده ام یا به مرور آن هایی بپردازم که قبلا خوانده ام؟

در ابتدا سعی کنید به مرور و تمرین دروسی بپردازید که قبلا مطالعه کرده اید تا به تسلط کامل برسید سپس بخش هایی را که در آزمون های گذشته ناقص خوانده اید یا اصلا نخوانده اید، جایگزین کنید. در مجموع اولویت با درس هاییست که قبلا خوانده اید، کنکور راه رفتن در عمق است نه سطح. اگر بر مبحث هایی که قبلا خوانده ایم تسلط پیدا کنیم، بهتر از این است که همه مباحث را به صورت سطحی بخوانیم.

۱۲-از مباحث آزمون ۵ام اسفند عقبم. می توانم قسمتی از دوران طلایی نوروز را به خواندن مباحثی از پیش ۲ اختصاص دهم ؟

خیر. مباحث پیش۲ دوباره در ۵ خرداد به طور کامل دوره می شود، پس بهتر است طبق برنامه در عید به مطالعه زوج کتاب های پایه نیم سال اول و پیش ۱ بپردازید. مرور زوج کتاب های پایه نیم سال دوم را در ۱ اردیبهشت و جبران عقب ماندگی از پیش۲ را برای ۵ خرداد بگذارید.

۱۳-آیا می توانم دوران طلایی نوروز را زودتر شروع کنم؟

آغاز دوران طلایی برای فارغ التحصیلان و دانش آموزان ۱۹ اسفند است. اما اگر برنامه مدرسه سنگین است و معلمان بر مباحث پیش۲ تاکید می کنند، به محض پایان مدرسه می توانید شروع کنید.

۱۴-آیا توصیه می کنید در اردوی نوروزی شرکت کنیم؟

اگر در ایام نوروز شرایط منزل شما برای مطالعه مناسب نیست بهتر است در اردوی نوروزی شرکت کنید. در غیر این صورت می توانید سی دی های تصویری اردو را تهیه کرده و استفاده نمایید.

۱۵-در مدرسه و کتاب خانه شرایطی وجود دارد که می توانیم ایام نوروز را با هم کلاسی ها و دوستانمان  درس بخوانیم. به نظر شما این کار مفید است؟

در این مورد حتما با پدر و مادر خود مشورت کنید. زیرا آن ها بهتر از خود شما از ویزگی های شخصیتی شما آگاهند و در این زمینه می توانند راهنمای خوبی باشند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×